Bläddra
Sökresultat för Håkan Jönsson... Rensa filter?

av:Nicklas Neuman, Jonas Bååth, Jukka Gronow, Håkan Jönsson, Elin Lövestam, Mia Lövheim, Matilda Marshall, Ylva Mattsson Sydner, Maria Nyberg, Emma Oljans, Cecilia Olsson, Päivi Palojoki, Christine Persson Osowski, Marianne Pipping Ekström, Malin Skinnars Josefsson

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Alla människor äter och alla samhällen måste föda sin befolkning. Därav är samhällsvetenskapliga perspektiv för att förstå matens funktioner bortom livsmedlens kemiska sammansättningar och människans biologi nödvändiga. I Mat och ätande: Sociologiska perspektiv ges läsaren övergripande ingångar till teoretiska,…
Köp här

Isbn: 9789144131672

Utgivningsår:20191023

Utgivare: Studentlitteratur AB

Mediatyp: BC

av:Bodil Jönsson, Håkan Jönsson

Köp här

Isbn: 9789173370233

Utgivningsår:20070530

Utgivare: Brombergs

Mediatyp: BB

av:Håkan Jönsson, Richard Tellström

Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev…
Köp här

Isbn: 9789127145917

Utgivningsår:20180811

Utgivare: Natur & Kultur Allmänlitteratur

Mediatyp: BB

av:Håkan Jönsson, Helena Sandberg, Olof Hedling, Charlotta Lindqvist, Mats Jönsson, Johan Jarlbrink, Josefine Ostrup Backe, Magnus Lagnevik

Mediers gestaltning av mat och dryck har inte varit ett stort forskningsområde, och att dessutom undersöka kopplingarna mellan mat och plats i dessa gestaltningar är direkt sällsynt. Vi vill i någon mån råda bot på detta genom att i denna bok samla forskare från olika discipliner som från skilda infallsvinklar och…
Köp här

Isbn: 9789163376627

Utgivningsår:20101116

Utgivare: Media-Tryck

Mediatyp: BC

av:Håkan Jönsson

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Kockens resa från slusk till förebild är en bit av den gastronomiska revolutionen. En annan är restaurangbranschens utveckling från mjölkbarer till finkrogar, en tredje är politikens väg från motbokspolitik till statsunderstödda sommelierutbildningar. Dessa förändringar har återverkningar långt utanför krogarna.…
Köp här

Isbn: 9789173314848

Utgivningsår:20120330

Utgivare: Carlsson

Mediatyp: BB

av:Karin M. Ekström, Håkan Jönsson

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: länder och regioner Resor och platser
Boken ägnas en bransch i tillväxt den kulinariska turismen. Mat och dryck blir en allt viktigare anledning att resa och besöka intressanta mål som erbjuder lekamlig spis. Svenska regioner satsar alltmer medvetet på att bli attraktiva alternativ till Provence eller Toscana. Men dit är vägen krokig. I boken får läsaren…
Köp här

Isbn: 9789173317450

Utgivningsår:20160503

Utgivare: Carlsson

Mediatyp: BB

av:Karin Salomonsson, Orvar Löfgren, Katarina Saltzman, Carina Sjöholm, Håkan Jönsson, Gabriella Nilsson, Kristofer Hansson, Markus Idvall, Åsa Alftberg, Charlotte Hagström, Jonas Frykman

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
”Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt?” Frågan som färgas av ilska och frustration, dyker titt som tätt upp i tidningsreportage, sociala medier och vardagliga samtal. I den här boken ges svar på varför gränslinjen mellan mitt och ditt upplevs som nödvändig att formulera, manifestera och bevaka och vad som…
Köp här

Isbn: 9789198369052

Utgivningsår:20180605

Utgivare: Lunds universitet

Mediatyp: BC

av:Håkan Jönsson, Richard Tellström

Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev behovet av sådana platser en viktig angelägenhet, både…
Köp här

Isbn: 9789127183056

Utgivningsår:20221130

Utgivare: Natur & Kultur Allmänlitteratur

Mediatyp: BC

av:Håkan Jönsson, Åsa Alftberg, Torbjörn Bildtgård, Tove Harnett, Marianne Granbom, Jeanne Höjgaard-Böytler, Yvonne Johansson, Finnur Magnusson, Glenn Möllergren, Rosita Nyman, Tobias Olsson, Jon Dag Rasmussen, Cristina Joy Torgé, Afsaneh Taei, Dino Viscovi, Peter Öberg

Kategorier: Åldersgrupper och generationer Åldersgrupper: äldre Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap Sociala grupper
För många är åldrandet relativt problemfritt, även om sjukdomar och funktionsnedsättningar blir vanligare ju längre vi lever. Vid sidan av problemfriheten finns det olika typer av utsatthet, utmaningar och bekymmer som kan drabba äldre på ett särskilt sätt. Det kan handla om alltifrån missbruk och ensamhet till …
Köp här

Isbn: 9789178955473

Utgivningsår:20230111

Utgivare: Lunds universitet

Mediatyp: BC

av:Håkan Jönsson, Richard Tellström

Kategorier: Kulturvetenskap Kulturvetenskap och medievetenskap Kulturvetenskap: mat och samhälle Samhälle och kultur: allmänt Samhälle och samhällsvetenskap
Restaurangen är en yngling, historiskt sett – den kommer från franskt 1700-tal. Men att äta och dricka på lokal, mot betalning, har svenskar gjort långt innan restaurangen blev populär: så snart det område som skulle bli Sverige började enas och kristnas blev…
Köp här

Isbn: 9789127145924

Utgivningsår:20180811

Utgivare: Natur & Kultur Digital

Mediatyp: EA